Ga naar de inhoud

Clean Language

Oskam organisatieadvies

Met ingang van 1 januari 2020 beheert Oskam Organisatieadvies het platform Cleanlanguage.nl. Wij beschouwen onszelf als de ‘hoeder’ van de Clean Community in Nederland. In onze advisering maken wij veel gebruik van Clean Language.

Communicatieskills

Leer elkaar beter te begrijpen door je luistervaardigheid en facilitatieskills te ontdekken en/of te verbeteren.

Clean Language is een methodiek die je helpt je communicatie op te schonen. Zo voorkom je ruis op de lijn. De essentie van Clean Language is de houding waarmee je de interactie met anderen vorm geeft. Je bent je voortdurend bewust van het onderscheid tussen jouw ervaring en die van de ander. Daarbij probeer je andermans perspectief zonder oordeel of vermenging met jouw perspectief te verkennen. Hiervoor gebruik je de taal (Clean Language) die daar bij hoort. Een taal die alleen bestaat uit vragen! Bezoek één van onze gratis online kennismakingen met Clean Language.

Clean puur; Clean Language Coaching & Clean Space

In deze trainingen leer je de belangrijkste vaardigheden en de attitude behorend bij Clean Language. Je leert de vragen toepassen en krijgt diverse modellen aangereikt waarmee je anderen, klanten, coachees en cliënten op een Cleane manier kunt begeleiden. De zogenaamde kernvaardigheden betreffen het gestructureerd inzetten van de aanname-arme vragen, het werken met metaforen en uitkomstgericht werken. In Clean Space leer je anderen op een ruimtelijke manier begeleiden. Deze trainingen richten zich op het individueel begeleiden van mensen. Meer weten? Download hier de PDF van de training Clean Language Coaching en hier van Clean Space.

Clean Coaching 4 managers

Leer de belangrijkste elementen van clean coaching toepassen vanuit jouw rol als leidinggevende. In deze tweedaagse training, leren we je de Clean vragen en een houding waarmee je niet invult voor je medewerker. Hierdoor zorg jij als leidinggevende voor eigenaarschap bij de ander. Die is en blijft verantwoordelijk voor de uitkomsten van de coaching. We reiken een model aan waarbij jij de organisatiekaders in beeld houdt en volgens heldere processtappen de medewerker helpt zijn eigen oplossing te vinden.

Clean 4 Agile

Je kent dat wel, het team beschikt over een ervaren scrum master, een product-owner die echt de wensen van de klant kent en goede developers, ontwikkelaars die hun vak verstaan. En toch…. Ondanks de goede voorbereiding en samenstelling… en ondanks alle werkvormen en ‘trucjes’ die tegenwoordig beschikbaar zijn voor scrum teams, blijft de onderlinge communicatie vaak een achilleshiel. Terwijl die zo bepalend is voor de kwaliteit van het team en haar resultaten. Juist wanneer de dingen niet zo lopen als verwacht, toont zich pas hoe goed (of zwak) de samenwerking in een team is. Dat is waar deze bijeenkomsten uitkomst bieden!

Clean Teamfacilitatie

Leren hoe je de principes van Systemic modelling toepast in de begeleiding van teams? In deze tweedaagse training leer je als teambegeleider hoe de teams zelflerend helpt te zijn. We werken met een kleine set Clean Language vragen. Belangrijker in deze training zijn de nieuwsgierigheid zelf en praktische modellen over hoe je binnen teams onderlinge wrevel vermijdt en heldere feedback geeft.

Deze training wordt in hybride vorm verzorgd en zal dus pas weer worden aangeboden als de Coronamaatregelen weer minder streng zijn, dan wel wanneer de meerderheid van de mensen gevaccineerd is.

Onze Clean Language specialisten

Maak kennis met onze mensen, lees over de specialiteiten waarmee ze u of uw personeel kunnen ondersteunen of prikkelen.

Michael Oskam

Organisatiepsycholoog
Clean-Language
facilitator

Ik ben Clean Language facilitator en Clean Language trainer en pas deze krachtige methodiek toe in veel van mijn begeleiding en trainingen. Wil je de kracht van Clean Language zelf ervaren? Neem gerust contact met mij op.

Madelon Sinnige

Bedrijfskundige
Haptonoom
Teambegeleider

In de training Clean Space , maar ook in mijn eigen praktijk pas ik Clean Language toe. Clean Language helpt om zonder oordeel te luisteren en om sneller bij de wens van de cliënt te komen. Ik nodig mensen uit te luisteren naar signalen van hun lichaam en gevoel.

Pascal Clarkson

Scrummaster
en agile coach

Ik zet Clean Language in bij het begeleiden van (scrum)teams. Door teamleden nieuwsgierigheid naar elkaar te laten ontwikkelen en deze nieuwsgierigheid in te zetten, help ik teams een lerende en agile teamcultuur creëren.

Jacqueline Doomen

Loopbaanpsycholoog

Ik pas Clean Language vooral praktisch toe. In mijn loopbaanbegeleiding help ik je te ontdekken wat jouw meerwaarde in werk is en hoe je dit uit kunt dragen. De methodiek helpt eigenaarschap bij de ander te houden en houdt de focus op de gewenste uitkomst.

Hoe tevreden zijn onze klanten

“Ik merk dat ik me bewuster ben van welke vragen ik stel. Ook het luisteren naar andermans vragen doe ik nu anders. Heb veel trainingen gehad o.g.v. coaching, dus ben bekend van impact v meesturen v waarde/oordeel in vragen, en toch merk ik had ik ze nog nooit zo “puur” gemaakt. Hier zit nog veel ruimte in. In de sessies die ik afgelopen week heb gefaciliteerd ook al een paar keer mezelf kunnen terugroepen, en de vraag zuiverder kunnen stellen.” Amarinkse van der Goot, Agile coach bij KPN Technium
Amarinkse van der Goot
KPN Technium

Creëer een goede samenwerking én een resultaatgericht team!

Neem contact op en laat je informeren door ons

Oskam Organisatieadvies gesprekstechnieken

Samenwerken & functioneren

Gedoe in jouw managementteam, werken de professionals langs elkaar in plaats van met elkaar? Onze teambegeleiding biedt uitkomst.

Oskam Organisatieadvies managers

Bewust communiceren

Investeer in de vaardigheden van jouw medewerkers. Onze trainingen leren mensen om beter te communiceren en samen te werken.

Oskam Organisatieadvies begeleidingscoach

Uitdagingen aan gaan

Oplossingen voor individuele vraagstukken, zoals een toetsing voor een loopbaanstap of meer balans krijgen tussen denken en voelen.