Ga naar de inhoud

Coaching & Assessments

Oskam organisatieadvies

Sommige vraagstukken vragen om een individuele aanpak. Wij geloven in maatwerk dus wat die aanpak precies is, bepalen we in een gesprek. Daar maken we duidelijke afspraken met elkaar. Krijg hieronder een indruk van hoe wij te werk gaan en wat de mogelijkheden zijn. Zelf ideeën over hoe je het wilt en staat dat er niet bij? Mooi! Laten we in gesprek gaan. En weet dat we veel van deze diensten ook online aanbieden.

Verbeter & versterk

met coaching & assessments​

In onze optiek zijn het de mensen die de organisatie maken. Als psychologisch adviesbureau richten al onze diensten zich dan ook op de mens. Vaak werken we met teams of groepen, maar sommige zaken vragen om een individuele aanpak. In onze coaching begeleiden we individuele professionals naar resultaat, op zo’n manier dat eigenaarschap en respect voor het perspectief en oplossend vermogen van de coachee centraal staan. In onze assessment hebben wij meer een beoordelende rol, maar ook hierbij streven we ernaar samen met de kandidaat op te trekken. Veel van deze diensten kunnen wij ook online aanbieden.

Clean Coaching

Clean Coaching is een bijzondere, eenvoudige maar erg effectieve manier van één-op-één begeleiding. Door het gebruik van vragen die op een specifieke manier geformuleerd en gestructureerd zijn, blijven de (voor)oordelen en opvattingen van de coach uit diens taal. Daardoor wordt maximaal ruimte geboden en recht gedaan aan de beleving van de coachee. Dit levert de coachee inzichten op, maakt het eigen interne perspectief op zichzelf en de wereld om hen heen helder en helpt hem of haar tot verandering te komen.

Haptonomische Coaching

Als professional ben je gewend vraagstukken met je verstand te benaderen en op te lossen. Maar wat als het nou precies dat denken is, dat het probleem in stand houdt? Haptonomische coaching biedt een combinatie van ‘traditionele’ coaching en haptonomie. Traditioneel in de zin dat we praten over jouw uitdaging, jouw ontwikkelwensen en wat er nodig is om te bereiken wat je wilt. Vernieuwend omdat haptonomie onderdeel is van het traject. In de sessies met een haptonome, leer je bewust te luisteren naar de signalen van lichaam en gevoel. Denken, voelen en doen komen in balans. Zo kun jij jouw uitdagingen het hoofd bieden én te lijf gaan!

Ontwikkel- en loopbaanassessments

Je hebt of bent een medewerker die aan geeft meer te willen. Of er is sprake van een openstaande vacature en de vraag is of die interne medewerker naar de senior-of leidinggevende rol kan doorgroeien? Wij bieden een helder advies over of een volgende stap haalbaar is en welke concrete ondersteuning geboden moet worden. Een ontwikkelassessment brengt in kaart waar de medewerker staat in zijn ontwikkeling. De opdrachtgever krijgt een grondig beeld van competenties en groeipotentieel! Ook online!

ICT-assessments

De ICT sector is vernieuwend en ontwikkelt zich in hoog tempo. Tegelijkertijd worden klanten steeds kritischer op de toegevoegde waarde van ICT projecten. Het is dus van belang de juiste mensen in huis hebben! Naast de toets op het denkvermogen, gedrevenheid en de sociale vaardigheden die de functie vraagt, kan Oskam Organisatieadvies desgewenst een inhoudelijke toets doen. In samenwerking met een netwerk van senior ICT professionals kunnen wij kandidaten ook op hun vakkennis en kunde assessen.

Onze coaching & assessments specialisten

Maak kennis met onze mensen, lees over de specialiteiten waarmee ze u of uw personeel kunnen ondersteunen of prikkelen.

Michael Oskam

Organisatiepsycholoog

Als coach pas ik veel Clean Language principes toe. Daarmee ligt het eigenaarschap echt bij jou als coachee. Als assessmentpsycholoog liggen de verhoudingen anders. In die rol ben ik veel meer in de lead. En toch streef ik ook daarin naar een gezamenlijke zoektocht.

Brigitte van Birgelen

Assessmentpsycholoog

Als assessmentpsycholoog streef ik er naar om een ontspannen sfeer neer te zetten, zodat jij als kandidaat optimaal tot je recht komt. Ik luister goed en ben nieuwsgierig. Mijn vragen zijn bedoeld om tot inzicht te komen en kunnen prikkelend of zelf wat confronterend zijn.

Arne Postma

Rollenspelacteur
Als assessmentacteur bied ik kandidaten een platform om te laten zien wat ze in huis hebben. Dit betekent dat mensen worden uitgedaagd. Dat voelt soms wat oncomfortabel, maar dan weten jij en de assessmentpsycholoog wel waar je staat en wat je nog te ontwikkelen hebt.

Madelon Sinnige

Bedrijfskundige
en haptonoom

Als bedrijfskundige en haptonoom help ik professionals signalen van lichaam en gevoel te integreren in denken en doen. Ik zie veel professionals die zo ‘in hun hoofd’ zitten dat ze minder sensitief zijn voor dergelijke signalen. Met praktisch oefeningen help ik ze daar bij.

Hoe tevreden zijn onze klanten

Michael zet ik ''blind in'' voor loopbaanassessments. Hij weet mijn cliënten vooruit te helpen door een deskundig, bruikbaar en helder advies, waarin hij ook zijn creativiteit en persoonlijke mening onderbouwd verwoord. Michael pakt door, denkt mee, is een prettige man in de omgang, weet mensen op hun gemak te stellen en daagt mensen uit om het uiterste te laten zien. En bovenal, hij reflecteert en vraagt om feedback om zijn dienstverlening steeds te verbeteren en te vernieuwen. Kortom een assessment is aan hem en zijn collega's toevertrouwd.!
Maurice van Dijk
loopbaancoach, eigenaar de Heren van werk

Creëer een goede samenwerking en een resultaatgericht team!

Neem contact op en laat je informeren door ons

Oskam Organisatieadvies gesprekstechnieken

Samenwerken & functioneren

Gedoe in jouw managementteam, werken de professionals langs elkaar in plaats van met elkaar? Onze teambegeleiding biedt uitkomst.

Oskam Organisatieadvies managers

Bewust communiceren

Investeer in de vaardigheden van jouw medewerkers. Onze trainingen leren mensen om beter te communiceren en samen te werken.

Oskam Organisatieadvies begeleidingscoach

Uitdagingen aan gaan

Oplossingen voor individuele vraagstukken, zoals een toetsing voor een loopbaanstap of meer balans krijgen tussen denken en voelen.