Ga naar de inhoud

Onze mensen

Oskam organisatieadvies

Samenwerken, verbinden en verbeteren daar staan we voor bij Oskam organisatieadvies. Advies op maat omdat geen bedrijf, missie en persoon hetzelfde is.

Wij gaan samen kijken hoe we kunnen ondersteunen, helpen en adviseren waar nodig.

Onze missie

Wetenschappelijke psychologie praktisch toegepast

Oskam Organisatieadvies is een psychologisch adviesbureau. We helpen organisaties in de zorg, overheidsinstellingen en ICT dienstverleners met inzichten en methodieken uit de (positieve) psychologie. We helpen teams met hun samenwerking, ondersteunen afdelingen bij een nieuwe manier van werken, leren medewerkers nieuwsgierig naar elkaar zijn en geven trainingen in hoe en waarom ze feedback kunnen geven. Op individueel niveau ondersteunen we met assessments en coaching. We combineren wetenschappelijke kennis met een nuchtere houding, scherpe analyses en praktische adviezen. Dit doen we onder meer voor organisaties in de zorg, binnen de overheid en bij ICT dienstverleners. We trekken (tijdelijk) samen met u op en streven daarmee waarde toe te voegen aan de mensen en de organisatie.

Naar een nieuwe
manier van werken...

Een voorbeeld uit onze praktijk

Na een overname door een grote ICT dienstverlener, voelde een team dat op afstand werkte van het ‘moederbedrijf’ zich er geen onderdeel van. Er was weinig behoefte mee te gaan in de nieuwe manier van werken. In een traject van 5 bijeenkomsten gedurende een jaar – door Corona konden we een tijd niet doen wat we wilden – is het team nu ‘op de rails’. Dit is gelukt door vanaf de start de kaders helder te communiceren en daarbinnen ruimte te bieden voor wat er in het verleden goed werkte in en bij het team. En bovenal door gebruik te maken van de kwaliteiten van de mensen in het team om zelf focus aan te brengen en het team de gewenste kant op te sturen.

De professionals waarmee wij (samen)werken

Maak kennis met onze mensen, lees over de specialiteiten waarmee ze u of uw personeel kunnen ondersteunen of prikkelen.

Michael Oskam

Organisatiepsycholoog

Organisatiepsycholoog, trainer en teambegeleider die teams en individuen ondersteunt in hun ontwikkeling. Michael werkt vanuit de waarden eigenaarschap en eerlijkheid, waarbij hij ook mildheid hanteert. Hij is analytisch sterk, betrouwbaar, klantgericht en gebruikt humor.

Jacqueline Doomen

Loopbaanpsycholoog

Energieke, overtuigende en betrokken loopbaanpsycholoog met passie voor loopbaanontwikkeling, personal branding en het realiseren van door- en uitstroom. Jacqueline helpt je te ontdekken wat jouw meerwaarde in werk is en hoe je dit uit kunt dragen. Zij houdt van haar vak, is gedreven en neem geen genoegen met een zesje.

Brigitte van Birgelen

Assessmentpsycholoog

Assessmentpsycholoog die met oprechte aandacht luistert. Een professional die met een speelse en spontane aanpak een prettige, ontspannen sfeer weet te creëren. Brigitte prikkelt en inspireert mensen, met humor, maar ook met nieuwsgierige vragen, om tot inzichten te komen en stappen vooruit te zetten.

Arne Postma

Rollenspelacteur

Rollenspelacteur met een brede ervaring in zowel de assessment- als de trainingspraktijk en opleider van beginnende acteurs. Arne vindt een realistische en veilige leeromgeving belangrijk, waarin met een kritische blik ruimte is voor stevig opbouwende feedback die er toe doet. Arne is tevens theatermaker, (co-)trainer en coach.

Madelon Sinnige

Bedrijfskundige en haptonoom

Madelon is bedrijfskundige en haptonoom. Zij helpt professionals hoofd en lijf beter in balans te krijgen. Daarbij zet zij Clean Language in om zonder oordeel te luisteren, om sneller bij de wens van de cliënt te komen en een gewenste ontwikkeling in gang te zetten. Madelon nodigt de cliënt uit te luisteren naar signalen van lichaam en gevoel om deze te integreren in denken en doen.

Pascal Clarkson

Scrummaster en agile coach

IT professional, scrummaster en agile coach. Een energieke en gedreven teamcoach met een passie voor Systemic modelling, de methodiek binnen Clean Language voor het begeleiden van teams. Pascal streeft er naar teamleden nieuwsgierigheid naar elkaar te laten ontwikkelen en deze nieuwsgierigheid in te zetten voor een lerende en agile teamcultuur.

Oskam Organisatieadvies: een Maatschappelijk Betrokken Organisatie

Een voorbeeld uit onze praktijk

Oskam Organisatieadvies ervaart een maatschappelijke verantwoordelijkheid. Zo kunnen enkele maatschappelijke organisaties en goede doelen, om niet of tegen zeer gereduceerd tarief, gebruik maken van onze expertise.

Daarnaast komt onze verantwoordelijkheid tot uitdrukking in de groene hosting van deze website. Tot slot ondersteunt Oskam Organisatieadvies jaarlijks enkele projecten op financiële wijze. Sinds 2018 ondersteunen wij stichting Kafountine, die de vrouwenvakschool Satang Diabang in Senegal co-financieert. 

Onze tevreden ervaringsdeskundigen